Sitähän se kaikki on


Everybody Needs Dancemusic Sometimes

Keväällä 1975 Dave lähti mukaan Rock´n´ Roll Bandiin, joukkueeseen josta pyrittiin julkisuudessa nostamaan suomalaista superyhtyettä, ehkä tekemään myös keinotekoisesti vastapainoa Hurriganesille.

Ajatuksen Rock´n´ Roll Bandistä oli ideoinut Janne Ödner. Hän oli yhdessä Affe Forsmanin kanssa Pave Maijasta vastassa tämän vapautuessa kesäkuussa 1974 armeijasta. Seuranneella junamatkalla ideaa kehiteltiin. Vaikka Ödner oli bändin isä, hän toimi silti enemmän sen taustavaikuttajana.

Kolmikko äänitti syyskuussa singlen 'Fever'/'The Seventh Son', joka julkaistiin alkuvuodesta 1975 Maijasen nimellä. Kokoonpano ei tehnyt keikkoja, mutta mukana jammaili muuten vaan useitakin eri muusikoita. Davea oli pyydetty mukaan jo perustamisvaiheessa, mutta hän ei ollut Orfeuksen hajoamisen jälkeen heti innostunut uudesta bändistä.

Niin kuitenkin kävi, että keväällä 1975 Juicen kiertueen päätyttyä Lindholm oli valmis soittamaan Affen ja Maijasen kanssa, ja Rock´n´ Roll Band sai muotonsa. Ensimmäinen varsinainen keikka oli vapunaattona Virroilla, tätä ennen bändi oli nähty jamikokoonpanona Loven pikkujoulubileissä sekä edellä mainitussa Iltatähti-ohjelmassa.

Alkukesällä 1975 julkaistu pikkukiekko 'I´m Gonna Roll'/'Come ´round Betty' äänestettiin Soundissa vuoden singleksi. 'I´m Gonna Roll'-biisin lauloi Maijanen, joka oli "löytänyt" sen Daven sivuun jättämästä aineistosta. Kappaletta on myöhemmin versioitu useastikin ja se on kuulunut esimerkiksi Royalsin ja Leningrad Cowboysin ohjelmistoon. Dave itse on palannut siihen eri bändiensä kanssa keikoilla, omalla levyllään 'Jose Blues' sekä vierailijan ominaisuudessa Jivetones-yhtyeen singlellä.

Rock´n´ Roll Bandia ei turhaan nostettu jalustalle, sillä yhtyeen soitto oli tiivistä ja energistä. Lavakalustoon kuuluivat kohtuulliset PA-kamat ja myös mikseri, jotka tuolloin olivat vielä harvinaista herkkua. Keikkaohjelmisto oli uudentyyppistä ja sitä soittettiin kovalla volyymillä. Vanhoja Daven biisejä ei esitetty lainkaan, Maijasen Feveriä jonkun verran. Omien biisien lisäksi settiin kuului esim. Hendrixin 'Highway Chile', Fleetwood Macin 'Stop Messin´ ´round', Dylanin 'Subterranean Homesick Blues' ja Moody Bluesin tunnetuksi tekemä soul-laulajatar Bessie Banksin hitti 'Go Now'. Suosio tuli tosin jälkijättöisesti, sillä keikoilla ei yleisöä niin hillittömästi ollut.

Satunnaisesti oli mukana soittamassa myös Hurriganesista potkittu tai eronnut Albert Järvinen. Hän ei kuitenkaan melkoisista huhuista ja odotuksista huolimatta liittynyt bändiin. Daven mukaan kukaan ei yksinkertaisesti tajunnut pyytää Järvistä "virallisesti" mukaan. Yhtye oli valitettavan lyhytaikainen, sillä se hajosi jo syksyllä 1975 ennen LP:nsä julkaisemista. Viimeinen keikka oli Pekka Strengin ja Matti Kurkisen muistokonsertti Kulttuuritalolla.

Jouluksi julkaistu LP 'Everybody Needs Dancemusic Sometimes' on kuitenkin klassikko. Yhtä lukuunottamatta levyllä kuultavat kappaleet ovat Lindholmin käsialaa. Tämä vieras biisi on Larry Johnsonin tekemäksi merkitty traditionaalinen 'Catfish Blues', jonka ensimmäinen levytys on vuodelta 1941 ja Robert Petwayn käsialaa. Molemmat singlebiisit ovat myös albumilla mukana. Äänitykset levyä varten tehtiin syyskuussa Finnvoxissa yhtyeen jo hajottua, myös heinäkuulla oli tehty joitain äänityksiä.

Keväällä 1976 julkaistiin vielä postuumi single 'I Know What You Want, Sister'/'Gotta Go Downtown'.


Rock´n´ Roll Band: Everybody Needs Dancemusic Sometimes, 1975
LRLP 147, LRCD 147

I´m Gonna Roll - Don´t Want Your Recco-Player - You Can Do the Jingle - 88 Dance Halls - Love Me/Come Back Home - California Rag - I Know What You Want, Sister - Downhill Blues - Come ´round Betty - Hard Grown Boys - Catfish Blues Äänitetty: 9.5.75/Finnlevy, Alppi-studio (I´m Gonna Roll - Come ´round Betty), syyskuu 75 (myös 17.7.75)/, Finnvox -studio
Äänittäjät: Antti Joki, Erkki Hyvönen, Paul Jyrälä
Tuottaja: Paavo Maijanen

Tältä albumilta mukana ovat kappaleet:


takaisinpäin sisällysluettelo eteenpäin