Sitähän se kaikki on


TOIMITTAJALTA

Näihin WWW-sivuihin on talletettu Dave Lindholmin Sitähän se kaikki on -kokoomaa varten tehdyt, alkuperäiset ja vielä toimittamattomat tekstiosuudet. Tässä versiossa on mukana yksityiskohtia ja kuriositeettitietoja, jotka painetusta ovat karsiutuneet. Kirjoitusasu ei ole viimeistelty, mutta tekstistä saanee selvää. Juttuun on tehty/tehdään muutoksia kun uutta tavaraa on tullut/tulee.

Julkaistun kokooman sisällöstä pari sanaa. Työ lähti etenemään alkukesällä 1994. Ensimmäinen versio biisilistasta syksyllä 1994 käsitti kolme CD:tä. Mukana oli kappaleita vuoteen 1986 saakka. Ajatuksena oli tällöin rajata Rockadillolle tehdyt biisit pois. Rockadillon hyvän yhteistyön ansiosta ajatukset muuttuivat ja kokooma ulotettiin Daven viimeisimpään tuotantoon asti. Laajuudeksi päätettiin neljä CD:tä.

Seuraavalla listalla, kuten ensimmäiselläkin, oli mukana huomattava määrä aiemmin julkaisematonta materiaalia ja biisien hylättyjä versioita. Tätä ei Dave allekirjoittanut, vaan halusi selkeyttää ja jäntevöittää kokooman sisältöä. Kolmas, käytännössä lopullinen biisilista muotoutui loppukeväällä 1995 keskusteluissa Daven kanssa. Kuriositettien määrä väheni, mutta vastaavasti kokonaisuus muuttui selvästi linjakkammaksi. Harvinaisuuksia mukaan mahtuu nytkin, esimerkkeinä unohduksiin jäänyt viiden biisin lastenlaulusessio, koelevyversio Sissi-LP:n kappaleesta Ikävä kyllä kauneimmat sanat, aiemmin levyttämätön That's Allright Mama, Sataa & 22:n uusi, hieno tulkinta sekä kappaleen You Know Me sähkökitaralla soitettu versio tv-ohjelmasta lähes 20 vuoden takaa. Lisäksi mukana on harvinainen kappale Do You Know Your Name ja Jakoilan kanssa tehdyn 12"-EP:n Crazy Moon biisit.

Dave ehdotti kesällä 1995 kokoomalle nimeä AinoA, joka sitten muuttui loppuvaiheessa toiseksi. Siihen viitataan tässä tekstiversiossa pariin otteeseen, joten tulkoon selvyyden vuoksi mainituksi.

Toivottavasti tekstistä löytyy mielenkiintoisia juttuja. Mukana on epätarkkuuksia ja varmasti joitain virheitäkin. Arkistot ja niiden mukana äänityspäivät, myydyt levymäärät tms. ovat hävinneet. Kaikki asialliset huomautukset, korjaukset ja lisäykset ovat tervetulleita, samoin tiedot mahdollisesti säilyneistä, harvinaisista Daven äänityksistä.

Seinäjoella 26.11.1995

Jaska Riihimaa


sisällysluettelo