logo.gif

V.

DAVE LINDHOLM: Go, ilmestyi 17.11.2017

Kertauksena: SF-Blues oli palannut keväällä 2017 kesän ajaksi viiden vuoden keikkatauoltaan. Kesän alussa alkanut rundi jatkui syyskuussa kahdeksalla keikalla. Näillä kuultiin SF-Bluesia alkuperäisessä kokoonpanossa, johon siis kuuluvat Heikki Silvennoinen, Dave Lindholm ja Pepe Ahlqvist sekä komppiryhmänä basisti Mikko Löytty ja Jani Auvinen rummuissa. Alkujaan lupailtiin noin 30 keikkaa eri puolilla Suomea. Aivan niin montaa niitä ei tainnut olla, mutta liki parikymmentä kuitenkin. Päätöskonsertti oli Tampereella Tullikamarin Pakkahuoneella la 30.9.2017 ja edellisenä päivänä Helsingin Kulttuuritalolla juhlakonsertti, jossa oli myös erikoisvieraita, kuten Eero Raittinen, Jukka Gustavson, Erja Lyytinen, Eero Raittinen, Ina Forsman ja Pave Maijanen.

Syyskuun 2017 alussa Davelta oli siis julkaistu Simo Frangenin kanssa Turenki Recordsin merkillä palindromialbumin ”Tana! Hitit Ihanat!”. Samaan aikaan oli kuitenkin jo ollut työstettävänä uusi ”perinteisempi” levy.

Yhteistyö Universalin kanssa oli päättynyt kesällä, ehkä Davelle hieman yllättäen, hänen ehdottaessaan sopimuksen jatkamista kahden mainion albumin julkaisun jatkoksi. No näin ei käynyt ja uusi uunissa oleva materiaali päätyi Turenki Recordsin julkaistavaksi. Se äänitettiin Headline Studioilla jo elokuussa 2017.

Materiaali tiivistyi marraskuun puolivälissä 2017 julkaistuun ”Go”-albumiin ja sen 10 uuteen englanninkieliseen bluesrock-kappaleeseen. Mukana olivat Daven lisäksi Mikko Löytty (basso) ja Jussi-Pekka ”Juppo” Paavola (rummut). Daven luottobasisteihin lukeutuva Löytty jo mainittiin. Paavolan nimi on tullut esiin mm. Helge Tallqvistin, Pauli Hanhiniemen, Juicen ja Pate Mustajärven levytyksistä sekä Jahnukaiset-orkesterin miehistöstä. Kolmikon taltioima albumi ilmestyi ennen vuodenvaihdetta myös vinyylinä.

Paavola pääseekin osoittamaan tyylitajuaan heti avauskappaleessa “Here for You”. Dave laulu pysyy hyvin raameissa eikä mene pinnimiseksi, kuten on muutamaan kertaan tapahtunut vastaavissa ”hei me soitetaan” -biiseissä.

Hyvä avaus, jota seuraa leikkisä ja mukavasti kehittyvä instrumentaali “Les Paul as a Young Man”. Viittaus Les Pauliin selittyy kappaleen pienellä studiokikkailulla, jonka jälkeen kuullaan ehta luomu kitarasoolo. Levyn kaksi muuta instrumentaalia ovat Les Paulin ja ragtimen suuntaan keinuvasti nyökkäävä ”A Western View” sekä vähän hitaammalla ja bluesimmalla tempolla venytelty “Mountside Sue”.

Raskaspoljentoinen ”Flowers in the Rain” on tyypillinen Daven tätä tyyliä edustava kappale. Sitä rinnastettiin jossain Hendrixiin, mutta lähempänä Henkkaa kaikuineen ja pienine ryöpsäyksineen on seuraava “He Rose” (sanaleikki heroes – he rose). Siinä kuullaan neljän minuutin mittaan kaksikin sooloa, eli kitaransoittoa riittää.

Tyylikäs ja maltilla tuotettu taustakomppi on tunnusmerkki “Soft Hoover”-tarinalle ja rentous ja huumori nopeatempoisemmalle laiskuuden ja hyvien unenlahjojen ylistykselle ”Yea, I’m Lazy”.

“Cold White Night” on sitten kunnon bluesmuminaa tyyliin Boom Boom John Lee Hooker, ainoana tekstinään nuo kolme sanaa. Hyytävät tunnelmat, jotka etenevät rumpukuvioon nojaten.

Albumin päätös ”Dalalai” on nimensä mukainen rento lallattelu, mikä ei estä sen nousua yhdeksi mukaansa tempaavimmista raidoista. Rummut on taas nostettu mukavasti pintaan. Biisissä on tekolopetus, jonka jälkeen katketaan loppuun eri kielillä laulettujen hienoo-toivotusten ketjulla.

 

DAVE LINDHOLM: Go, TurenkiCD-14200-61/ TurenkiLP-14200-6, ilmestyi 17.11.2017

Dave Lindholm: kitara, laulu
Mikko Löytty: basso
Juppo Paavola: rummut

Here For You - Les Paul as a Young Man - Flowers in the Rain - He Rose - A Western View - Soft Hoover - Cold White Night - Mountside Sue - Yea, I’m Lazy – Dalalairev.gif home.gif ff.gif