logo.gif


-

Messengers, (CD-albumi) 2008

Dave Lindholmin uusi kokoonpano oli nimeltään Messengers. Yhtyeen tiedote linjasi seuraavasti: "Dave Lindholmin luotsaama bändi on pitkästä aikaa uusi, todellinen rock-kokoonpano. Se soittaa ennen julkaisemattomia, pääasiassa Daven ja Joe Vestichin säveltämiä rock-biisejä ja covereita".
Bändillä oli myös omat nettisivut osoitteessa http://www.messengersband.com/ .

Daven lisäksi yhtyeeseen kuuluvat amerikkalainen Joe Vestich sekä Jake’s Blues Bandista tutut Jake Yrölä, Juha Yrölä sekä Timo Salo. Vestich on yli 20 vuotta Tampereella asunut amerikkalainen taidemaalari-muusikko, joka on tehnyt Daven kanssa yhteistyötä jo ensimmäisinä Suomen-vuosinaan 80-luvun loppupuoliskolla.

Messengersin albumia enteilevä radiosingle oli kaksiraitainen 1, Two, 3, Four / C'mon - Use Me. 1, Two, 3, Four on tyypillinen Dave-runttaus, marssimainen ja melodinen yhtä aikaa. C'mon - Use Me on puolestaan perinteisempi ja aika tarttuva kitaravetoinen blues-rock.

Yhtyeen keikkailu käynnistyi heti vapun 2008 jälkeen. Messengersin levy-yhtiönä toimi AllStar Music Oy ja keikoista vastasi Dalt Ones Oy. Albumi julkaistiin keskiviikkona 7.5.2008. Myös levy kantoi nimeä Messengers. Sillä oli kymmenen kappaletta, radiosinkun biisit mukaan lukien. Kymmenestä biisistä kahdeksan on Daven käsialaa, ja yhden biisin levylle ovat tehneet Vestich (C'mon, Use Me) sekä kitaristi -Yrölä (There's The Door). Julkistusbileet pidettiin Tavastialla 12.5.2008.

Storm's Catchin' Me Up on hyvä esimerkki Joe Vestischin laulutaidoista. Kappaleita Can’t Come Back ja Vivienne’s a Good Girl pidettiin ”mukavina popbiiseinä”. Oudompina kritiikki piti kappaleita "There's the Door" sekä levyn päättävää kymmenminuuttista "Get Me Out of Here". Siinä Dave kertoo tarinan ampumavälikohtauksesta, bändin kiertäessä rytmistä kehää. Biisi on ehkä erikoinen, mutta pikemminkin kiinnostava kuin outo.

Kevään ja kesän aikana bändi teki parikymmentä keikkaa eri puolilla Suomea, esiintyen mm. Kaisa­niemen puistossa toukokuussa järjestetyssä Maailma kylässä –festivaalissa, PuistoBluesissa sekä Tampereella Suomi-ilmiö 2008 Risteilyllä. Keikkatauko bändillä oli 18.8-30.9, jonka jälkeen keikat jatkuivat harvakseltaan syksyn 2008 aikana.

Kesän ja loppusyksyn 2008 aikana Dave vieraili Popedan ja Dingon tribuuttialbumeilla. Popedalle omistetulla levyllä hän lauloi biisin ”Jos joet olis...”, josta hänellä on jo aiempikin versio Popedan live-CD:llä. Dingon osalta kappale oli ”Rio ohoi!”. Dingo-tribuutin julkaisseen levy-yhtiön Jani Jalonen kertoo: ”Idea Paven ja Daven duetosta tuli Neumannilta ja yhdessä koordinoimme aikataulut. Daven rooli oli erittäin suoraviivainen, hän tuli studioon Paven kanssa ja veti yhden säkeistön :-) Paven kanssa aiheesta juttelin ja hän sanoi heidän tavoitteenaan olleen tehdä sellainen versio, jollaisena he muistivat alkuperäisen biisin.”

Messengers

2 kappaleen promosingle, Allstar music, ei nroa, 2008
1, Two, 3, Four - C'mon, Use Me.

Messengers

CD, Allstar music, Allstarcd 022, 2008
1, Two, 3, Four - Storm's Catchin' Me Up - Can’t Come Back - C'mon, Use Me - Vivienne’s a Good Girl – I Know What You’re Doin’ – There’s the Door – What I Want – She Don’t Care - Get Me Out of Here

Dave Lindholm: kitara, laulu
Joe Vestich: laulu
Jake Yrölä: kitara
Juha Yrölä: rummut
Timo Salo: basso

 


rev.gif home.gif ff.gif