logo.gif


-

Messengers: Silver, 22.4.2009

Keskiviikkona 22.4.2009 julkaistiin jatkoa Messengers-yhtyeen esikoisalbumille. Järjestysnumeronsa mukaan kokonaisuus sai nimen Silver. Miehistö bändissä oli pysynyt samana kuin aiemmallakin levytyksellä.

Lehdistötiedotteen mukaan Dave ja aisaparinsa Joe Vestich ovat kirjoittaneet sen biisit likimain puoliksi. Yksi poikkeus on Dave tekstittämä Jake Yrölän sävellystyö Answer The Phone, jonka riffit tuovat Rolling Stonesin mieleen.

Koko albumi on muutenkin riffipohjaista menoa, joka jossain määrin jää tyylilajinsa vangiksi. Biisit ovat perustaltaan mukavan erilaisia ja toisistaan poikkeavia, mutta ne eivät oikein kehity tai kasva ja käytössä on vähän helppoja maneerisia ratkaisuja kuten jatkuvat alkuhuutelut ja karjahtelut. Davemaisten kappaleiden välissä Vestich antaa kokonaisuuteen mukavaa lisäväriä tuoden äänellään välillä takaumia Lindholm - Mike Westhues -yhteistyöstä (Steal The Wind) ja välillä saaden bändin kuulostamaan Bruce Springsteeniltä (If I Want to).

Kaikesta orkesterin kohkaamisesta huolimatta pisteet taitaa lopulta kerätä Daven laulama rento counry-vaikutteinen päätösbiisi Places. Sitä verrattiin bluesfinland.com:n arvostelussa Solomon Burke –tuotantoon ja Turn on Your Love Light –kappaleeseen.

Virallinen levynjulkaisukeikka oli Tavastia-klubilla 12.5. Sen jälkeen Messengers aloitti toukokuun alkupuolella kiertämisen. Bändi vieraili kesän aikana mm. Järvenpään Puistobluesin klubeilla, Maailma-kylässä festivaalilla, Lahden Jazz-torilla sekä Suomi-ilmiö 2008 risteilyllä Pyhäjärvellä.

Ennen Silver-levyn julkaisua nähtiin myös yksi Daven vierailu. Sami Saaren albumi Vapaa julkaistiin aprillinpäivänä, ja siinä Dave on laulu- ja kitaraosuudet kappaleella Rock'n'Roll.

Messengers: Silver, AllstarCD 024, julkaistiin 22.4.2009

You Need A New Gee - When I Get Out - C´mon Ramon - Never More - Steps From Heaven - If I Want To - Call Me The Ghost - Steal The Wind - Answer The Phone - On The Top - Winston Searchin´ - Places

Dave Lindholm (kitara, laulu)
Joe Vestich (laulu)
Jake Yrölä (kitara, laulu)
Timo Salo (basso)
Juha Yrölä (rummut)

Tuottajat: Dave Lindholm, Jani Viitanen
Äänitys: Jani Viitanen Headline Studios
Kannen kuvat: Harri Hinkka

 


rev.gif home.gif ff.gif