logo.gif

-

Calle & Dave Lindholm: THE BLUE CD, julkaistu 3.7.2012

Liimatan Hype ei kauan ollut tapetilla, sillä seuraavia äänitteitä alkoi tulla tiuhaan tahtiin, mutta nyt jälleen TUM-recordsin julkaisemana. Daven ja Otto Donnerin yhteislevyllä More Than 123 alkanut suhde sai jatkoa.

Dave saavutti 31.3.2012 60-vuoden rajapyykin ja sen kunniaksi julkaistiin Dave L. B. Inventiven CD-single When The Sun Comes Along, komeissa avattavissa kansissa ja 200 kappaleen promopainoksena.

Heinäkuussa 2012 näki lopulta päivänvalon Daven ja veljensä Callen yhteisalbumi, joka oli ollut puheissa vireillä jo 1970-luvulta saakka. Kannatti odottaa, sillä tulos oli raikas ja tuore. Pääosin taltioinnit oli tehty ensimmäisillä otoilla, ja tähän levyyn menettelytapa sopii erinomaisesti.

Dave soittaa useammanlaisia kitaroita, Calle alttosaksofonia ja klarinettia. Täydentävänä kokoonpanona on pianisti/urkuri Juha Kujanpää, kontrabasisti Ulf Krokfors sekä rumpali Heikki Sandren.

Albumin 12 kappaleen runko on veljesten lapsuudessa ja nuoruudessaan kuulemia gospel, blues ja rhythm 'n' blues -biisejä. Lisäksi on kolme Daven (Sometimes Things Go Wrong, Golden Man, Summer’s Gone) ja kaksi Callen (Take The Suti And Do The Jump, Is This A Blues At All?) biisiä. Viimeksi mainittu on hauska kuriositeetti, koska se alkaa sanoilla “I didn’t woke up this morning…”, eli siis voiko tällainen olla bluesia ollenkaan?

Avauskappale on ilman säestystä laulettu 1940-luvun gospel Rock My Soul (In The Bosom of Abraham), ja se viitoittaa tien koko loppualbumin rentoudelle. Magnolia Blues oli etenkin Callen lähtölaukaus bluesiin, ensimmäinen kuunteluelämys 1930-luvun savikiekolta. Calle on myös levyttänyt kyseisen biisin aiemmin Helsingfors Cafe Duo –aikoinaan nimellä Häivy stadista. Muut lainat tulevat mm. sellaisilta nimiltä kuin The Searchers/Orlons (Don't Throw Your Love Away), Duke Ellington (Rocks In My Bed), Percy Mayfield/Ray Charles (Danger Zone) ja Taj Mahal (Annie's Lover).

Levyn lopetuksena on vanha, vuosille 1820 juuriltaan ajoitettu vankilaulu Stewball. Tässä sen historia liittyy Callen 1965 Saksasta hankkimaan Memphis Slimin ja Willie Dixonin levytykseen, jota veljekset ahkerasti kuuntelivat. Sen mukaan ottaminen tälle levylle oli Daven erityinen vaatimus ja luonteva päätös hienolle kokonaisuudelle.

Levyn kotelo on tyylikkäästi tehty Harri Hinkan valokuvineen, soittajaesittelyineen sekä varsinkin perusteellisine biisiesittelyineen.

Calle & Dave Lindholm: THE BLUE CD, TUM-A 002, 3.7.2012

Rock My Soul - Take The Suti And Do The Jump - Sometimes Things Go Wrong - Magnolia Blues - Golden Man - Don't Throw Your Love Away - Summer Gone - Rocks In My Bed - Danger Zone - Is This A Blues At All? - Annie's Lover - Stewball

Calle Lindholm (alttosaksofoni, klarinetti, laulu)
Dave Lindholm (kitara, laulu)
Juha Kujanpää (piano, Hammond-urut, lelupiano)
Ulf Krokfors (kontrabasso)
Heikki Sandrén (rummut)

Tuottajat: Calle ja Dave Lindholm


rev.gif home.gif ff.gif