logo.gif

-

Dave L.B. Inventive: HONEST EYES, julkaistu 7.12.2012

Dave L.B. Inventive -trion toinen albumi julkaistiin 7.12.2012, nimeltään se oli Honest Eyes. Kansi oli Harri Hinkan hienoa työtä, rehellisiä sinisiä silmiä korostava kokonaisuus.

Levy-yhtiö totesi tiedotteessaan: ”Siinä missä aiemmin julkaistu Dave L. B. Inventive -esikoisalbumi oli riemua siitä, että juttu toimii, on nyt julkaistavalla Honest Eyes -levyllä asiat viety pidemmälle. Honest Eyes esittelee entistä paremmin yhteen hitsautuneen bändin, soittamisen iloa ja biisien ehdoilla tehtyjä ratkaisuja.”

Yhtye tuli julkisuuteen myös Facebookin kautta, kun sen sivut tammikuun 2013 loppupäivinä avautuivat. Keikoille uumoiltiin kovasti lähdettävän alkuvuodesta, mutta niihin päästiin käsiksi vasta keväällä Tampereella ja varsinaisesti vasta syksyllä 2013. Lukumääräisesti niitä oli vuoden 2013 loppuun mennessä vain kymmenkunta.

Jos albumin sisältöä arvioi, niin hieman välityön maku siitä jää. Ehkäpä käsilaukkujen käyttö soittimena myös kertoo jonkinlaisesta irrottelusta ja tyylin hakemisesta. Oikeastaan vasta syksyn keikkojen ja livekokemusten kautta biisit – tauot, riffit, juoksutukset – alkoivat saada kuulijan korvissa hahmonsa, esimerkiksi Do The Handclap toimi hyvin yleisön mukaanotto-biisinä, mutta ei niinkään pelkästään levyltä kuultuna. Jo Daven 60-v -singlenä julkaistu When The Sun Comes Along on parhaasta päästä hidas balladi. Kaikkien kolmen käsialaa oleva levyn päätös 5 Words päästää soittajat jammailemaan, Klasu Wirzeniuskin saa kunnon bassotteluosuuden.

Maaliskuun puolivälissä ilmoitettiin täydennyksestä bändin riveissä. Taustalaulajiksi tulivat sisarukset Noora ja Pekka Louhimo, joiden muodostamaa duoa kutsuttiin nimellä The Black Hats. Dave L.B. Inventiven täysipainoisen keikkailun, jos sitä niin voi kutsua, alkaessa he olivat mukana myös keikkakokoonpanossa ja toivat mukanaan uusia sävyjä ja sointeja.

Huhtikuun lopussa porukka painui tamperelaiseen Headline Recording Studioon ja Dave L. B. Inventive julkaisi ”juhannuksen kunniaksi” 21.6.2013 CD-singlen "Well, You Got It Alright".

Dave L.B. Inventive: HONEST EYES, TUM-A CD 005, 7.12.2012

Dulldorf Station - Do The Handclap - Lifelight - Go YoYo - When The Sun Comes Along -There´s A World Outside - Believe Me - I Can Help You Out - Was It Valery? - 5 Words

Dave Lindholm: kitara, laulu ja käsilaukku
Klaus Wirzenius: basso, laulu, kosketinsoittimet ja käsilaukku
Dino Kullberg: rummut, lyömäsoittimet ja käsilaukku

Sovitukset: Dave Lindholm, Klasu Wirzenius & Dino Kullberg
Tuottaja: Dave Lindholm & Jani Viitanen


rev.gif home.gif ff.gif