Sitähän se kaikki on


Canpaza Gypsys

Selkeään, suoraviivaiseen ja englanninkieliseen rockiin siirryttiin seuraavan bändin myötä. Canpaza Gypsys lähti keikoille kevättalvella 1994, ensimmäinen niistä oli Forssassa 9. huhtikuuta. Bändikeikkojen lisäksi Dave teki myös jatkuvasti sooloesiintymisiä.

Basistiksi bändiin tuli Pertsa Tolonen ja rumpaliksi Frogley, porvarillisemmin Jukka Mänty-Sorvari. Tolosen taustalta löytyvät sellaiset nimet kuin Martiz, Harri Marstio tai Mikko Alatalo. Frogley puolestaan on ollut mukana Skädämissä ja Northwindissä sekä rytmittänyt menoa Ganpazan lisäksi Yön patteriston takana. Alkuperäisessä bändikehitelmässä oli 1993 Tolosen tilalla Jouko Hohko, joka on soittanut mm. Sielun veljissä, mutta tämä kokoonpano vettyi.

Mitään selkeää raamia ei alunperin musiikin suhteen ollut, mutta jutusta muotoutui kahden kuukauden olohuoneharjoittelun myötä laulupainotteisia, suhteellisen lyhytkestoisia rokkibiisejä soittava bändi.

Kesällä 1994 julkaistiin kolmen kappaleen CD-single 'Rock & Roll &Richards'/'Take The 1st Train'/'More Than A Lover'. Äänitykset tehtiin Harasoo ja MSL studioissa toukokuussa. Single antoi esimakua syksyllä julkaistusta pitkäsoitosta, joka kantaa vain tekijänsä nimeä 'Canpaza Gypsys'. Daven lisäksi muutkin bändin jäsenet ovat osallistuneet sävellystyöhön, kumpikin biisin verran yhdessä Daven kanssa. Frogley myös laulaa pari biisiä.

Albumin kappaleet sisältävät melkeinpä kaikki jonkun tarttuvan koukun ja useat mitenkään kopioimatta viittauksia eri bändien soittotyyleihin. Selvimpänä esimerkkinä rollarityylinen 'Rock & Roll &Richards', mutta suopeahko lehdistökritiikki löysi lisäksi yhtymäkohtia sellaisiin nimiin kuin Hendrix, Free, Gary Moore tai Lenny Kravitz. Listaan voisi hyvin lisätä vielä vaikkapa vanhan Fleetwood Macin. Eniten muistumia kuitenkin haettiin (luonnollisesti) Daven aikaisemmista bändeistä, lähinnä Bluesoundsista. Tähän ei aivan syytön ollut levy-yhtiö, joka LP:n markkinoinnissa viittasi niin Rock'n' Roll Bandiin, Pen Leehen kuin Bluesoundsiinkin.

Joka tapauksessa aivan oma soundinsa Ganpaza Gypsys -bändillä on. Levy pyrittiin saamaan sellaiseksi, että biisit myös livetilanteissa kuulostaisivat samanlaisilta - ja kyllähän siinä onnistuttiin. Treeniaikaa käytettiin noin kolme viikkoa kesällä 1994 ja biisit olivat purkitusvalmiita studioon mentäessä.

Albumin 14 tasaisen hyvästä kappaleesta on vaikea poimia erottuvia helmiä. 'Zero Avenue' on eräs hienoimmista blues-biiseistä Lindholmin uralla. Hieman uudentyyppistä linjaa edustaa hittibiisin ainekset omannut 'Come Avec Moi Jeanette' ja vahvan riffinsä ansiosta esiin nousee 'Rock & Roll &Richards'. Tekstien puolesta parhaana Dave pitää päätösbiisiä 'Chicago'.

Huhtikuussa 1995 Dave äänitti Sitähän se kaikki on -kokoelmaa varten kaksi biisiä, 'Fandjangolta' tutun 'Sataa & 22' sekä aiemmin julkaisemattoman keikkabravuurinsa, Elviksen tunnetuksi tekemän 'That´s All Right Mama'. Äänitykset tehtiin Tampereen Tullikamarilla.

Daven kannalta 'Canpaza Gypsys' on bändi, joka eniten Bluesoundsin jälkeen on saanut hänet treenaamaan. Kesällä 1995 ohjelmistossa oli lähes 40 biisiä, josta huomattava osa omaa tuotantoa. Tämä määrä on keikkasetille hyvä pohja, varsinkin kun myös uutta materiaalia on jatkuvasti työn alla. Canpaza Gypsys teki kotimaan keikkojen lisäksi heinä-elokuussa 1995 kolmen viikon klubikiertueen Kanadaan.

cg

Dave Lindholm & Canpaza Gypsys, 1995
ZENCD 2042

These Are The Dances - Come Avec Moi Jeanette - S.S. Sleep - True Invisible - Soul Deep - Take The 1st Train - Zero Avenue - Rock & Roll & Richards - On Up - Woman & A Whistle - I'm Gonna Call You - Fast Life - More Than A Lover - Chicago Äänitetty: touko-syyskuu 1994, Harasoo- ja MSL-studiot
Äänittäjä: Jani Viitanen
Tuottaja: Dave Lindholm

Tältä albumilta mukana ovat kappaleet:

sekä tekstissä mainitut Äänitetty: 27.4.1995, Tampereen Tullikamari
Äänittäjä: Jani Viitanen


takaisinpäin sisällysluettelo eteenpäin