logo.gif

dll

Dave Lindholm Lights – Dave Lindholm Lights

Korona-aika jatkui vuodenvaihteen 2020/2021 yli pitkälle kevääseen ja vielä syksyynkin. Lights-kokoonpano ehti tehdä syksyllä 2020 pari keikkaa, mutta varhaiselta keväältä 2021 ne jouduttiin siirtämään kesän yli alkusyksyyn (elokuulle).

Vuodella eteenpäin siirretty Jartse Tuomisen organisoima GTR-Tour 2020 peruuntui sen sijaan kokonaan.

Lights oli kuitenkin jo kesällä 2020 äänittänyt uuden albuminsa, vain yksi kappale tehtiin uudestaan syksyn 2020 aikana. Jo vuodenvaihteessa albumin julkaisupäiväksi ilmoitettiin 30.4.2021.
Pitkästä julkaisuviiveestä johtuen oli pelko hieman peruutuspeiliin katsomisesta, varsinkin kun edellinen suomenkielinen Dave Lindholm –tupla oli mitä suurinta parhautta. Omat ansionsa tällä levyllä kuitenkin jälleen on. Kappaleet ovat moni-ilmeisiä ja antavat tilaa monille rennoille kitarailoitteluille. Useat riffikuviot, rytmitykset ja soundit ovat davemaisen tuttuja, mutta oman tyylin aineksia yhdistelemällähän syntyy aina jotain uutta. Tommi Laine bändin toisena kitaristina mahdollistaa maukkaat vuoropuhelut, joskin on välillä vaikea erottaa, kumpi herroista on kulloinkin vuorossa. Laine on tuttu mm. Pekko Käpin yhtyeestä K:H:H:L: (nimi tulee sanoista “kuolleiden hevosten hillittömät luut”).

Kappale ”Am I Missing Something?” tuo mieleen Pen Lee -yhtyeen Järvis-ajan singlen ”Baby Noir” ja ”I’ve Had Enough” vaikkapa Jake’s Bluesbandin kanssa tehdyt revittelyt.
Omiksi suosikeiksi nousivat hypnoottinen, fillaritorvella (ja kazoolla?) maustettu ”Lakehill Barton”, levollisempi jazzvaikutteinen ”When Love Grows Up”, John Lee Hooker -tyylin päätöskappale ”Walkin’ Fine” sekä etenkin vankkaa sanomaa sisältävä ”Free Water”. Tässä viimeksi mainitussa olisi aineksia vaikka minkälaiseksi kansainväliseksikin hitiksi: tärkeän viestin lisäksi rento rytmikuvio pysyy ja kuoro-osuudet ovat onnistuneita. Esillä on hyvin myös ilmeisestikin Jani Viitasen verkostojen kautta mukaan poimittu suomalais-nigerialaiset juuret omaava tamperelaisartisti Rebecca Ogbeide. Hänelle olisi voitu antaa muillakin kappaleilla enemmänkin tilaa – nyt hän on mukana kolmella raidalla, ja tässä edustavimmillaan.

Dave Lindholm Lights julkaisi myös Record Store Day 2021 part 1 –singlenä (7” vinyyli) kappaleet “Woodman Dance” / “Gramophone”. A-puoli ilmestyi jo aikaisemmin keväällä digitaalisessa muodossa. Biisit osoittavat Daven & yhtyeen uusiutumiskykyä ja saavat aikaan odotuksia uutta albumia kohtaan, joka on jo ollut työstettävänä kevään 2021 aikana.

Daven musiikin uusintapainosten virta jatkui myös 2021 vuolaahkona, sillä Svart julkaisi 350kpl:n painoksen Jakoila & Lindholm -duon 12” EP:stä Crazy Moon, Ainoa! toteutti pienet painokset albumeista Rock'n'Roll Band/ Everybody Needs Dance Music Sometimes sekä Ferris/Ferris ja tekipä Rolling Records uuspainoksen Sirkus-LP:stä. Uusinnoista on odotettavissa myös vinyylinä ainakin Lippolevyn kautta kokoelma Valmista kamaa sekä albumi Punainen +.


Dave Lindholm Lights – Dave Lindholm Lights: Emsälö Music EMCD013, CD, 30.4.2021

Now Then - In the Heart of a Summernight - Am I Missing Something? - Jobo - Lakehill Barton // Like Building a Bridge - When Love Grows Up - I’ve Had Enough - Free Water - Walkin’ Fine

Dave Lindholm - Vocals & Guitars
Tommi Laine - Guitars, Pedal steel, Backing vocals
Mikko Löytty - Bass, Backing vocals
Juppo Paavola - Drums

Dave Lindholm Lights – Woodman Dance / Gramophone: Emsälö Music EMS020, 7” single, 12.6.2021

(Digisingle Woodman Dance ilm. 30.4.2021)
rev.gif home.gif ff.gif