Sitähän se kaikki on

-

Greta´s Hits

Bluesounds oli halunnut julkaista albumien ohella myös puhtaita singlebiisejä. Koska niiden tekeminen tuli suhteellisen kalliiksi, oli jo etukäteen oli sovittu, että ne jossain sopivassa vaiheessa niputettaisiin LP:lle. Lokakuussa 1981 julkaistulta 'Greta´s Hits' -kokoelmalta löytyvät kesään 1981 mennessä äänitetyt singlet. Mukana on täkynä myös julkaisematta jäänyt 'Senor Bo'/'Get Out Of This Town'.

Kokonaisuus jää pakostakin hajanaiseksi, vaikkakin kokoelma sinänsä oli palvelus niille, jotka eivät olleet näitä levyjä hankkineet. Kanteen oli toteutettu kuva Greta Garbosta Helsingin Salmisaaren satamanäkymä taustanaan.

Ensimmäinen pikkukiekko 'Cigarette Lean'/'Love Electric' levytettiin siis ennen bändin keikkoja lokakuussa 1979 ja toinen 'Thank You Very Mush'/'The Possible Way' MTV-studiolla kesällä 1980. Jälkimmäisen lopputulos kärsi äänitysstudion ilmapiiristä eikä yhteistyö äänittäjänkään kanssa ollut luontevaa. Dave itse muistelee tuon singlen olleenkin enemmän tai vähemmän hupitarkoituksessa tehty. Tavoitteena oli saada A-puolelle pubifiilis, mutta ajatus ei oikein onnistunut. Kappaleet poikkesivat muutenkin humoristisuudessaan 'Blackin' tiiviistä soundeista. B-puolella kokeillaan suomen ja englannin sekoittamista. "...This is the only possible way, tai sitten ei...", mukana on saksofonia soittamassa Pentti Lahti.

Vuonna 1981 ilmestyi tiheään tahtiin kaikkiaan kolme singleä. Loppukeväällä julkaistu 'Not A Young Pair Again'/'Suzy Wait' sisältää ylijäämäraidat 'Native Sons...' LP:n sessioista. A-puoli treenattiin studiossa ja nauhoitettiin nimellä 'Not Again'. Se rullaa mukavasti, sovitus on Vaahteran mukaan tehty vahvasti myötäillen erästä Dave Edmundsin biisiä. Kääntöpuolelta löytyy silti kiekon tarttuvampi esitys, sillä rennosti keinuva 'Suzy Wait' jää helposti mieleen.

Kesän alkupuolella tuli ulos vuoden toinen singlejulkaisu. 'Lost Country Music' -biisin vaikutteita ei tarvitse kauan hakea. Soundi on suoraan Dylanin 'Nashville Skyline' -levyltä. Kääntöpuolella julkaistiin 'Lonely No More'. Molemmat kappaleet on äänitetty tammikuun 1981 lopulla 'Native Sons...' albumia täydentäneessä sessiossa. Singlen A-puoli oli alkujaan pieni vitsi, mutta studiossa siitä kehittyi jotain aivan muuta, ehkäpä paras Bluesoundsin pikkukiekko. Tämä kuten edellinenkin nauha äänitettiin SoundTrack-Studiossa.

Toukokuussa 1981 oli Finnvoxissa sessio, jossa nauhalle tarttui neljä biisiä. Näinä aikoina materiaalista alkoi olla pulaa, ja bändi kaivoi esiin vanhoja Daven käyttämättömiä juttuja koettaen sovittaa niitä uudelleen. Seuraava, loppukesällä myyntiin laskettu singlejulkaisu sisälsikin tällaisen. Kiekon A-puolella 'There´s A Friend'-raidalla on piristävä pianoriffi, mutta biisi ehkä toimisi paremmin pitkäsoittolevyllä muiden kappaleiden tukemana. Kääntöpuolen 'Out & Ahead' ei häikäise, vaikka Dave itse onkin joskus kuvannut sitä sanalla "romanttinen". 'Out & Ahead' olikin nimenomaan tuota Daven vanhaa aineistoa, sillä sovitukseltaan melko samanlainen versio oli aikoinaan jo 1970-luvun alussa Rocket-bändin ohjelmistossa.

Sessiosta oli tarkoitus julkaista myös toinen single 'Senor Bo'/'Get Out Of This Town'. Se pääsi master-vaiheeseen, mutta biisejä ei julkaistu singlenä, vaikka sille onkin olemassa Johannan listoissa oma numeronsa (JHNS-207). Masterilla on itse asiassa näistä kummastakin kappaleesta kaksi eri versiota, ja ainakin 'Senor Bo':n julkaisematon, rento hulabaloo-otto olisi mieluummin ansainnut päivänvalon kuin 'Greta´s Hits' -kokoelmalle päässyt, vähän jäykäksi jäävä versio.


Bluesounds: Greta's Hits 1981
JHN 2055

Love Electric - The Possible Way - Not a Young Pair Again - Lost Country Music - Out & Ahead - Senor Bo - Cigarrette Lean - Get Out Of This Town - Lonely No More - Thank You Very Mush - Suzy Wait - There´s A Friend Vierailija:
Biisi Äänitetty Studio Äänittäjät Tuottaja
Love Electric lokakuu 79 SoundTrack M.Vikstedt Bluesounds
The Possible Way kesä 80 MTV Jukka Laaksonen Bluesounds
Not a Young Pair Again 27.9.80 SoundTrack M.Vikstedt Bluesounds
Lost Country Music 26.1.81 SoundTrack M.Vikstedt Bluesounds
Out & Ahead 11.5.81 Finnvox R.Hemmi Bluesounds
Senor Bo 11.5.81 Finnvox R.Hemmi Bluesounds
Cigarrette Lean lokakuu 79 SoundTrack M.Vikstedt Bluesounds
Get Out Of This Town 11.5.81 Finnvox R.Hemmi Bluesounds
Lonely No More 26.1.81 SoundTrack M.Vikstedt Bluesounds
Thank You Very Mush kesä 80 MTV Jukka Laaksonen Bluesounds
Suzy Wait 27.9.80 SoundTrack M.Vikstedt Bluesounds
There´s A Friend 11.5.81 Finnvox R.Hemmi Bluesounds
         
Tältä albumilta mukana ovat kappaleet:
takaisinpäin sisällysluettelo eteenpäin