Sitähän se kaikki on

-

Here Come The Golden Hearts

'Ainon' aika oli Bluesoundsin kannalta hiukan hajanaista touhua. Uutta materiaalia ei juuri syntynyt ja bändin toiminta oli vuoden 1981 lopussa hiipumassa voimakaksikon Lindholm-Vaahtera yhteistyön rakoiluun. Keikkatauko Daven matkatessa Rioon Sliippareitten kanssa alkuvuodesta 1982 sekä Niemelän hitsautuminen bändiin saivat Bluesoundsissa kuitenkin aikaan uutta vipinää. Niemelän tulo muutti ryhmän soundia sinisestä pinkkiin. Vuoden alkupäivinä äänitetty single 'Your Wonder Boy'/'The Man' julkaistiinkin kevättalvella 1982 vaaleanpunertavassa kotelossa, tekstit kultakirjaimin. Sen biisit ovat mukavia, vaikkakin sangen harmittomia poppikappaleita.

Huhtikuun puolivälissä tehtiin uusi LP 'Here Comes The Golden Hearts' joka julkaistiin kesäkuussa 1982. Kuten jo singlelläkin, antavat Niemelän urut musiikkiin uusia sävyjä. Leppäsen ja Niemelän lisäksi myös Vaahtera laulaa taustoja, mikä poikkeaa aikaisemmasta käytännöstä. Myös keikoilla kaikilla oli nyt lauluosuuksia. Levyn pohjat äänitettiin yhdessä päivässä Finnvox-studiolla bändin Lapin rundin jälkeen. Lauluosuudet ja joitain muita ottoja tehtiin pariin kertaan, mutta muuten tunnelma studiossa oli edellistä levyä "välittömämpi", osin virikkeenä käytetyn viskin ansiosta.

Vaikka 'Here Comes...' -albumi tarjoaa kymmenen hyvää biisiä, tuntuu jonkinlaisen kyllästymispisteen saavuttaminen olevan käsillä. Tämä johtuu levyn lievästä hajanaisuudesta ja viimeistelemättömyydestä sekä bändin tuolloisista sisäisistä skismoista. A-puoli pysyy tyylillisesti paremmin kasassa, mutta B-puolen kappaleet eivät istu niin hyvin toisiinsa. Esimerkiksi jankkaava päätösbiisi 'Come On Girl' oli kertaalleen miksattu valmiiksi, mutta tulos ei tyydyttänytkään paikalla käväissyttä Davea - uusi, levylle päätynyt miksaus huitaistiin kasaan viidessä minuutissa. 'Angel Asleep' -biisin soittamiseen ei puolestaan Vaahtera suostunut osallistumaan, ja ilman bassoa se muistuttaakin vanhempia Daven akustisia kitarabiisejä.

Bluesoundsinkin levymyynnin historiaa varjostaa Johannan konkurssi, jonka mainingeissa mm. 'Here Comes ...' -albumin oikeudet siirtyivät uusiin käsiin. Esimerkkinä olkoonkin myöhempi levyn 12000 kopion vienti Neuvostoliittoon, josta myynnistä bändiltä jäi osuuksia saamatta.

Vuoden 1982 kesällä Bluesounds vieraili Saksassa ja nähtiin myös filmillä. Taavi Kassilan ohjaamaan "Jousiampuja"-elokuvaan taltioitiin Ylen radiokonsertista Kaivopuistosta 25.7.82 biisi 'Are We The Angels'. Ruotsissa puolestaan julkaistiin 1982 valikoima Bluesoundsin biisejä sikäläisen Amigo-merkin kokoelmalla 'Lonely No More', jolla pyrittiin buukkaamaan bändiä Ruotsin markkinoille. Levy oli poikkileikkaus Bluesoundsin tuotannosta, valinnat tekivät Amigon Lennart Persson ja Ulf Lindquist.

'Here Comes...' -levyn tekemisen jälkeen Bluesounds oli kasassa vajaan puolen vuoden ajan. Bändin yhteissoitto ja osaaminen tiivistyi, mutta hommassa alkoi tulla motivaatiovaikeuksia lähinnä Vaahteralle ja Lindholmille. Vaahteran soolojuttujen tekeminen toi säröjä yhteispeliin Daven puolelta. Lisäksi kovan osaamistason saavuttamisen jälkeen olisi kehittymisen seuraava askel ollut keikkailun ja levymyynnin lisääminen ulkomailla. Tämä puolestaan olisi vaatinut suurempaa rahallista satsausta kuin mihin kotimaassa pystyttiin. Bändin pitkä kiinnitys ja oleskelu Vanhalla elokuussa 1982 oli motivaatiolle lopullinen niitti.

Viimeinen keikka oli vähemmän vaikuttava tv-esiintyminen Lepakossa, yhdessä Theatre Of Haten kanssa.

Näihin vaikeuksiin bändi sitten hajosi - tarkoituksena tosin oli alunperin pitää vain puolen vuoden keikkatauko. Materiaalia kuudetta albumia varten oli jo paljon kasassa, osa siitä oli suunniteltukin treenattavaksi valmiiksi studiossa. Tieto Daven siirtymisestä jälleen Sliippareihin sai kuitenkin muut bändin jäsenet hautaamaan jatkoajatukset.


Bluesounds: Here Come The Golden Hearts, 1982
JHN 2075, JHNCD 2075

Bambooradise - Are We The Angels? - Harmony Of The City - Screamin´ - Thunder - Days Of Red Wine - Angel Asleep - One Bang Gone - She´s Got It - Come On Girl!! Äänitetty: 13.4.1982, Finnvox
Äänittäjät: Risto Hemmi, Måns Groundstroem, Markus Vikstedt
Tuottaja: Risto Hemmi, Bluesounds

Single:

Äänitetty: 4.-5.1.1982, Finnvox
Äänittäjä:
Tuottaja: Bluesounds

Tältä albumilta mukana ovat kappaleet:


takaisinpäin sisällysluettelo eteenpäin