Sitähän se kaikki on

-

Huoneet 6 & 14

Bluesoundsin lisäksi Dave teki vuoden 1982 aikana hyvin monenlaisia juttuja mm. "guest star"-roolissa useiden artistien levyillä sekä soittajana eri sivubändeissä joista tärkeimmät olivat Sleepy Sleepers ja Albert Järvisen Quips.

Alkuvuodesta äänitetty Sleepyjen 'In the Rio' julkaistiin suomalaisena versiona vasta loppusyksyllä 1982, englanninkielisenä vuoden 1983 alussa. Viivästymisen aiheutti levyn oheistuotteena tehty video, joka haluttiin myös saada valmiiksi levyn julkaisuun mennessä. Dave oli syksyllä jonkin aikaa tiiviimmin mukana Sliippareissa, mutta yhteistyö päättyi vuoden 1982 marraskuussa lähes kymmeneksi vuodeksi.

Albert Järvisellä oli parikin jamiprojektia joihin Dave osallistui, Quips ja Nastola Blues Band. Näistä merkittävämpi Quips oli bändi, jossa soittivat Järvisen ja Lindholmin lisäksi Harri Marstio, Maukka Siirala ja Hande Lemola. Marstion korvasi sittemmin Kalle Fält. Bändi teki harvakseltaan rytmimusiikillisia keikkoja, joilla soitettiin bluesin lisäksi mm. Beatlesin kappaleita ja Hendrixiä. Yhtye päätyi levyttämään 1983 singlen, mutta tuolla levyllä ei Dave ole mukana.

Vuoden 1982 lopulla jatkui myös Lindholmin suomenkielinen tuotanto. Single 'Sitähän se kaikki on'/ 'Näyttelijä' tehtiin marraskuussa. Siinä Daven kanssa esiintyvät Kristiina Helander (Tiina Tiikeri), Elisa Korjus sekä Juha ja Harri Kinnunen. Sen A-puoli, Daven ja Tiina Tiikerin duetto 'Sitähän se kaikki on' oli kohtuullinen menestys joka sai hyvin soittoaikaa radiossa. Se pääsi myös mukaan useammallekin Johannan kokoelmalle.

Tämän pikkukiekon jatkona tuli keväällä ulos tammikuussa 1983 äänitetty albumi 'Huoneet 6 & 14'. Nimi viittaa numeroihin symboleina eli hyvään ja pahaan. Edellä mainitut singlebiisit löytyvät myös LP:ltä, mutta sovitukset ja toteutus poikkesivat melkoisesti aiemmin kuulluista. Kappaleesta 'Sitähän se kaikki on' oli toteutettu kaksi uutta versiota joista toinen avaa levyn, toinen päättää sen. 'Huoneet 6 & 14' päättyykin itse asiassa samoihin säveliin kuin millä se alkaa - idea on siirretty kappaleiden mukana myös tämän kokoelman kakkos-CD:lle.

Kokonaisuus on täysipainoisuudessaan onnistunut. Vaikka kappaleiden rytmitykset vievätkin mukanaan on tunnelma rauhallinen, pääosissa ovat laulu ja kitara. Albumilla saavutettu intiimi tunnelma kertoo myös levyn henkilökohtaisuudesta. Mukana ovat Daven lisäksi Harri Kinnunen, Pepa Päivinen ja Esko Heikkinen.

Äänitykset on tehty Finnvoxissa tammikuussa 1983, lukuunottamatta kappaletta 'Sinussa asuu tuulet', joka on peräisin em. singlen sessioista. Osa materiaalista oli alunperin tarkoitettu bändin kanssa soitettavaksi, olihan esimerkiksi Bluesounds esittänyt keikoilla versiota biisistä 'Höyhen tuulessa'. Levylle kappaleet päätyivät varsinaisen bändin puutteessa em. kokoonpanolla. Kuriositeettina mainittakoon Matti "SIG" Inkinen, joka vieraili studiossa biisillä 'Hassut vaaleat maalit' taputtamassa käsiä - tämä osuus jäi kuitenkin miksauksissa pois.

Levyn tuottajia olivat Atte Blom ja Harri Kinnunen. Albumi julkaistiin sittemmin kahdella yhteisäänitteellä - Johannan tuplakasetilla yhdessä 'Kuutamolla' -levyn kanssa sekä tupla-CD:llä, jossa toisena levynä on 'Aino'.


Dave Lindholm: Huoneet 6 & 14, 1983
JHN 3011, JHNCD 3011

Sitähän se kaikki on - Ystävät kuiskaa - En haluu mennä alas - Tarvitset vielä - Sade ei hylkää - Höyhen tuulessa - Näyttelijä - Hassut vaaleat maalit - Ina - Sinussa asuu tuulet - Sitähän se kaikki on no. 2 Äänitetty: marraskuu 1982, RM-studio, Kokkola, tammikuu 1983, Finnvox
Äänittäjät: V. Torppa, Markus Vikstedt
Tuottajat: Atte Blom, Harri Kinnunen

Single

Äänitetty: marraskuu 1982, RM-studio, Kokkola
Äänittäjä: V. Torppa
Tuottajat: Atte Blom, Harri Kinnunen

Tältä albumilta mukana ovat kappaleet:

sekä tekstissä mainittu
takaisinpäin sisällysluettelo eteenpäin