Sitähän se kaikki on

-

Kuutamolla

Keväällä ja kesällä 1983 Dave soitti Henry Ojutkankaan Henry O Bandin kanssa. Tässä ryhmässä olivat mukana lisäksi Vesa Hyrskykari, Raimo Raappana ja Pentti Hänninen. Bändi oli Tampereen Yo-talolla soittamassa YT-kabareen jälkeen keväällä 1983. Hyrskykari pyysi Davea mukaan jammailemaan ja koska juttu tuntui toimivan jatkettiin yhteistyötä koko kesän ajan. Davella vahvistettu Henry O soitti jamipohjalta lähinnä vanhoja rockeja ja blueseja. Tyylinä oli kokeilla vapaasti mieleen tulevia biisejä. Kuvaavaa oli, ettei kokoonpano harjoitellut keikkoja varten kuin kerran ja tämäkin kerta jäi lähinnä yritykseksi. Levylle Henry O:ta tarttui ainoastaan singlen 'All Night Long'/'You Bring Rain To My Eyes' verran. A-puoli on Ojutkankaan rokkaavampi sävellys, kääntöpuoli Lindholmin hidas blues.

Vuonna 1983 tehtiin myös kirja, joka oli jatkoa 'Puhtaat laivat' -teokselle. 'Vanha & Uusi' sisältää tekstit vuodesta 1979 vuoteen 1983. Mukana on lisäksi taas muutama kymmenen valokuvaa vuosien varrelta.

Vuoden 1983 aikana Dave muutti asumaan syitä ja taustoja suuremmin julkisuudessa selittelemättä Helsingistä Tampereelle. Tamperelaistuneen Lindholmin ensimmäinen LP oli lokakuussa 1983 Photosonic Studiolla äänitetty 'Kuutamolla'. Sen runkona ovat Sliippareitten tutut Lehtinen ja Kinnunen sekä Reijo Heiskanen. Yksittäisillä kappaleilla ovat mukana Irmeli Perilä ja Pate Mustajärvi sekä Hasse Wallin kautta löydetyt Abdir Kabir ja Hassan Bah.

'Kuutamolla' jättää kokonaisuutena hajanaisen vaikutelman, albumille onkin jälleen kerran valittu osuva nimi. Dave itsekin toteaa levystä eräässä Soundin haastattelussa "...se (ykköspuoli) on ihan ehjä. Toi toinen puoli on ihan hulinaa. Toi LP tehtiin ihan fiiliksellä. Treenattiin kolme päivää Heiskasen kämpällä ja sit mentiin studioon..." **5. Osasyynä hajanaiseen vaikutelmaan ovat kyllä myös rytmisesti hyvin erilaiset kappaleet. Ykköspuoli on yhtenäisempi, sen ja koko LP:n mieleenpainuvimpia ovat avauskappaleet 'Löysin hyvän veden' ja 'Pelastetaan yö' eli 'Healing The Night'.

Kakkospuolella on kolme biisiä. Niistä ensimmäisen 'Africa Suma Riiw' (Pimeimmässäkin Afrikassa on valoa) laulaa Kabir. Teksti on myös Kabirin, Dave antoi vain idean ja pyysi laulamaan sen pohjalta. Mitä (ja edes millä kielellä) biisissä tarkkaan ottaen kerrotaan ei ole oikein kenellekään selvää. Toinen puolen kappale on tekno-, melkeinpä rap-vaikutteinen 'Teen sen hyvin'. Päätösraidalla kohkataan sitten kunnolla, kyseessä on 'Arvaa kuka haluu' ja laulamassa Pate Mustajärvi.

Syksyllä 1983 Dave vieraili studiossa Matti Inkisen kanssa. Mukana olivat rummuissa Matti Heikkilä ja bassossa Karhu Hiltunen. Tuloksena oli Inkisen soolosingle 'Huima lumous'/'Väsyneet askeleet', jolle syntyi jatko Lindholmin tuottamalla Inkisen LP:llä 'Allapäin'. Ryhmä ei tehnyt keikkoja, vaikka materiaali oli sellaista, että se olisi saattanut lavalla toimia oikeinkin hyvin.

Lokakuussa 1983 nähtiin Peter von Baghin "Suomi-pop" -sarjassa jakso "Lähikuvassa Dave Isokynä Lindholm". Sarjahan esitteli merkittävällä tavalla suomalaisia lauluntekijöitä haastatteluja, valokuvia ja arkistoaineistoa käyttäen. Ohjelma käsitti Baghin tekemän haastattelun lisäksi useita musiikki- ja puhepätkiä eri tv-ohjelmista mm. Orfeuksen ja Bluesoundsin esityksinä.


Dave Lindholm: Kuutamolla, 1983
JHN 2503

Löysin hyvän veden - Pelastetaan yö - Läpi taivaan tuli hyvä - En välitä enää - Africa Suma Riiw (Pimeimmässäkin Afrikassa on valoa) - Teen sen hyvin - Arvaa kuka haluu Äänitetty: lokakuu 1983, Photosonic Studio
Äänittäjä: Jimi Sumen
Tuottaja: Jimi Sumen, Kari Kalen

Single Henry O Band featuring Dave Lindholm:

Äänitetty: kesä 1983
Äänittäjä:
Tuottaja:

Tältä albumilta mukana ovat kappaleet:


takaisinpäin sisällysluettelo eteenpäin