Sitähän se kaikki on

-

The Official, The Original

Run Runs oli Daven seuraava yhtye, lopulta melko vähälle huomiolle jäänyt ryhmä. Se kasattiin loppusyksystä 1983, perustana oli vain halu saada soittaa bändin kanssa. Daven lisäksi mukaan tulivat rumpuihin Vesa Sytelä, bassoon Veli-Petteri Rajanti sekä jo Henry O Bandissä Daven kanssa soitellut Vesa Hyrskykari (saksofoni & kitara). Ensimmäisessä treenissä bassossa oli Pentti Hänninen, mutta hän jäi muiden töiden takia lopullisesta bändistä sivuun. LP 'The Official, The Original' äänitettiin helmikuussa ja julkaistiin ennen kuin bändi oli tehnyt yhtään keikkaa.

Levyllä kuullaan tasaisen mukavaa, mutta ei mitään suuria omaperäisyyksiä sisältävää musiikkia. Syynä on varmasti osin se, ettei bändi ole vielä hioutunut yhteen - lavabändinä Run Runs oli mitä mainioin. Avauskappale 'Put On Your Monkey Hat' on alkujaan Sliippareitten keikalla pikaisesti improvisoitu, mutta kuitenkin (tai ehkä juuri siksi) levyn tarttuvin biisi. Mielenkiintoinen kuriositetti samalta vuodelta on Sliippareitten master-vaiheeseen jäänyt Johanna-single 'Turn The Power On'/'Put On Your Monkey Hat' (JHNS 262). Sen B-puolella on sama nimi kuin Run Runsien julkaisemalla raidalla, vaikka sisällöllisesti näillä biiseillä ei ole mitään tekemistä keskenään.

Joidenkin tällä LP:llä kuultavien biisien kitaraosuudet, esim. 'Kana The Legend' soitetaan kokonaan sormin. Tämä antaa kappaleille oman soundinsa. Dave jo oli pidemmän aikaa harjoitellut tämän soittotavan tekniikkaa erityisesti Albert Collinsin noustessa esikuvaksi ja välillä mennyt asiassa ylikin tunkemalla tyyliä jokaiseen mahdolliseen tilanteeseen.

Bändillä oli keikkoja suhteellisen mukavasti. Se esiintyi esimerkiksi Tampereella lämmittelijänä Stevie Ray Vaughanin konsertoidessa Suomessa. Samana iltana Yo-talolla olleelle Run Runsin toiselle keikalle Vaughan ilmestyikin jammailemaan. Run Runs oli mukana myös vuoden 1984 Tuuliajolla-kiertueella.

Ajan mittaan yhtye ei pysynyt tyylillisesti kasassa, ja kun Sytelä oli lähdössä keikkailun aloittaneen Juicen mukaan mureni bändi alkukeväästä 1985. Päätös tehtiin lopulta kertaheitolla, sillä esim. radion Härmä-rock -ohjelmaa varten sovittu sessio peruutettiin noin viikkoa ennen nauhoituspäivää.

Runs Runs äänitti ennen hajoamistaan nauhan singlen tekemistä varten. A-puolelle piti tuleman Riki Sorsankin levyttämä hidas blues 'Down To Where' ja kakkospuolelle Rajannin kappale 'Musta tie' eli 'Out Of The Crowds', jonka sanoituksen Dave oli kääntänyt englanniksi. Levyn julkaisu kuitenkin jumittui jonnekin levy-yhtiöön, eikä sitä tullut koskaan ulos. Äänityssesiossa JJ-studiossa Tampereella tehtiin em. biisien lisäksi hyvä versio kappaleesta 'Gone', jonka myöhemmin Dave's 12 Bar levytti.

Run Runsin jälkeen Dave kokeili soolokeikkojen täydennyksenä systeemiä, jossa paikallisia tyypejä ja bändejä tuli mukaan jamipohjalta soittamaan pääasiassa vanhoja bluesstandardeja. Homma ei kuitenkaan muutamia keikkoja lukuunottamatta toiminut hyvin, Daven mukaan jammaamista ei Suomessa oikein tahdota osata.


The Run Runs: The Official, The Original, 1984
Beta BEC 4003

Put On Your Monkey Hat - Kana The Legend - Love Ain't Only Dreaming - All Your Soul - What Are You Gonna Do To You - Wild Baby - I Saw You Show Yeah Yeah - Sail Away This Way - Living Guitar - Hard To Swing With You - Get Some (Of Your Leopard Walk) -Hey, Hey, I Love That Sauna (Motorcycle Mama) Äänitetty: helmikuu 1984, MSL-studio
Äänittäjä: Pantse Syrjä

Tuottaja: Pantse Syrjä

Tältä albumilta mukana on kappale:


takaisinpäin sisällysluettelo eteenpäin