Sitähän se kaikki on


-

Moderni hiljainen musiikki

Alkuvuodesta 1985 oli innoituksen vaiheen jäljiltä kasassa paljon tekstejä ja biisejä. Syntyi ajatus tehdä sekalevy, jossa olisi sekä akustisia että sähkön kanssa soitettuja juttuja. Vaikka levy-yhtiöstä taikka muustakaan levyn julkaisuun liittyvästä asiasta ei ollut selvyyttä, äänitettiin tammikuussa suomenkielinen LP 'Moderni hiljainen musiikki'. Se julkaistiin myöhemmin keväällä. Studioon mentäessä kappaleet olivat pitkälle valmiina - tilanne joka ei Daven kohdalla ole mitenkään tavallinen. Nytkin viimeistely tapahtui tekstien osalta levytyksen yhteydessä. Studiona oli Westside Karjaalla ja äänitykset tehtiin lyhyinä päivinä "työpaineita" välttäen. Singlejulkaisuja ei levyn kappaleista tehty.

'Moderni hiljainen musiikki' on seuraava - ja vaikein lenkki siinä henkilökohtaisten levyjen ketjussa jonka aloittivat 'Vanha ja uusi romanssi' ja 'Huoneet 6 & 14' ja jonka timantti on vuonna 1987 julkaistu 'Sissi'. Albumia vaivaa tietynlainen kahtiajakoisuus ja lievä hajanaisuus, sitä voisi sanoa luonnosmaiseksi. Kaikki ideat eivät loksahda vielä paikalleen kokonaisuuden kannalta niin hyvin kuin esimerkiksi 'Sissillä', vaikka mukana onkin monia hyviä biisejä. Hiljaa soitetuissa kappaleissa on oltava todellista sisältöä, että ne toimisivat. Tätä ajatusta korostaa LP:n nimi.

Tarkoituksena on kuvata ihmisen muutospistettä, ajan mittaan opitusta valehtelusta ja teeskentelystä eroon pääsemistä, matkaa kohti rehellisyyttä. Yksi merkki tästä rajasta on motto albumin kotelon takasivulla. Kun muistetaan Daven symboli puolikuu, saa lause "Tunnen kuun, kaipaan aurinkoa" merkityksellisen sisällön.

Levyllä ovat mukana Run Runs -miehet Vesa Sytelä ja Petteri Rajanti. Kokonaisuutta täydentävät Eero "Safka" Pekkonen kosketinsoittimineen sekä Tuomas Airola sellossa. A-puolen biisit ovat muodoltaan vaihtelevia kitara/basso/rummut -juttuja, lukuunottamatta akustista 'Missä olet miten tulet' -kappaletta. Näistä Run Runsin keikkaohjelmistossa englanninkielisinä versioina olivat levyn avauskappaleet 'Annan sinulle nimen' ('Call You G') sekä 'Sumun läpi ikkunaan' ('Weather As It Is').

B-puolella tunnelma muuttuu herkemmäksi ja rauhallisemmaksi kun mukaan tulee Airolan sello. Mainittakoon Pekkosen mainio urkusoundi avauksessa 'Minäkin', joka tekstiltään on avantgardistista muistelua lapsuusajoista eteenpäin. Hieman huolellisemmin olisi puolestaan voitu toteuttaa kuorot muuten mainiolla biisillä 'Niinkuin ennenkin'.

Dave oli myös mukana helmikuun alkupuolella 1985 ensi-iltansa saaneessa Aki Kaurismäen filmissä 'Calamari Union'. Siinä hänellä oli lyhyt osa huuliharppua soittavana rannan asukkaana. Elokuvahan kertoi Pekan ja Frankien, yhteensä seitsemäntoista rohkean miehen epätoivoisesta matkasta Kalliosta Eiraan.

Run Runs -bändiä seuranneiden soolo- ja jamiesiintymisten ohella oli Daven rinnalla kesällä 1985 Tuuliajolla-kiertueella muodostelma, jossa soittivat Hannu Terva"basso"harju, Ippe Kätkä ja Safka. Tämä kokoonpano esitti kiertueella mm. Creamin biisejä.


Dave Lindholm: Moderni hiljainen musiikki, 1985
Pyramid RAMI 2004

Annan sinulle nimen - Sumun läpi ikkunaan - Missä olet miten tulet - Jää metsän varjoon - Takaisin Mohan takaisin - Minäkin - Anna valos loistaa - Niinkuin ennenkin - Lausumattomat lauseet - Ensimmäinen laulu Äänitetty: tammikuu 1985, Westside studio, Karjaa
Äänittäjät: Jimi Sumen, R. Renwall
Tuottajat: Atte Blom, Jimi Sumen

Tältä albumilta mukana ovat kappaleet:


takaisinpäin sisällysluettelo eteenpäin