Sitähän se kaikki on

-

In The Night

Syksyllä 1985 Dave perusti uuden bändin, Dave´s 12 Barin. Nimi oli monimerkityksellinen sanaleikki, 12 tahtia, 12 baaria, 12 patukkaa jne. Bändiin Dave halusi mukaan Kari "Pitkä" Lehtisen ja Harri Kinnusen. Nämä olivat sleeppareista tuttuja kavereita ja olleet aiemmin Daven levyillä mukana. Kaksikkoa täydensi Seppo "Kala" Alajoki, joka lupautui mukaan Daven soitettua ja kysyttyä häntä bändiin. Alajokihan on pitkän linjan kitaristeja, tuolloin hän teki studiokeikkoja ja freelancejuttuja eri bändeissä. Parhaiten hänet ehkä muistetaan Alwari Tuohitorven ajoilta. Ennen Alajokea bändiin oli harkinnassa Petteri Salminen.

Daven idea bändiä koottaessa oli "Fleetwood Mac -tyyppinen" orkesteri, jossa vallitsevana olisivat kitaroiden vuoropuhelut. Tähän konseptiin Alajoki sopikin hyvin. Valitettavasti ajatus ei oikein noussut siivilleen, eivätkä 12 Barin levyt olleet mitään menestyksiä. Ehkä aika ei ollut oikea idean toteuttamiselle?

Bändi aloitti treenaamisen syyskuussa. Treenejä pidettiin Lahdessa, koska Lehtinen ja Kinnunen asuivat siellä. Ensimmäisille keikoille painuttiin muutamien harjoittelukertojen jälkeen syys-lokakuun vaihteessa.

'In The Night' -nimeä kantava esikois-LP julkaistiin 1986. Levy kuuluu eittämättä Daven unohdetut -osastoon. Albumi on tehty vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana SoundTrack-Studiolla, se äänitettiin päivän-kahden mittaisissa sessioissa. Tuottajina ovat Jimi Sumen sekä Atte Blom. Biisivalikoima on melko suoraviivaista kevyttä ränttä-tänttää ja parasta ovat kappaleiden tyylikkäät soolot, vaikka mistään huikeista kitarapuheluista ei voikaan puhua.

Levyllä on kaksi Alajoen sävellystä, rauhallinen 'Everything You Say' ja ehkä jopa hieman mahtipontinen 'Waiting'. Nämä nousevatkin eheän, mutta hiukan tasapaksun albumin parhaimmistoon koukkujensa ansiosta. Lindholmin kädenjälki näkyy myös näissä biiseissä, esimerkiksi alkuperäinen 'Waiting' muuttui treenausvaiheessa, kun Dave karsi ja pelkisti sitä ja teki siihen tekstin. Studiossa kokeiltiin myös biisiä 'Nobody Get Hurt'. Se ei kuitenkaan päätynyt vielä tälle LP:lle, vaan vasta bändin seuraavalle uudelleen äänitettynä. Kokonaan Daven tekemistä biiseistä ovat parhaat palat rauhallinen B-puolen avaus 'In The Night´sekä 'God Bless Me'. Edesmenneen Run Runsin ohjelmistosta albumille mukaan valikoituivat 'Queen Of Degrees' ja 'Gone'.

Kevättalvella 1986 Lindholm teki uuden aluevaltauksen. Tamperelainen paikallisradio 957 värväsi hänet lauantaipäiviksi tekemään ohjelmaa "Dave piirtää ja kertoo". Radiojutut olivat korkeintaan varttitunnin mittaisia kertomuksia, joissa ideana oli radiossa piirtäminen. Ne syntyivät improvisoiden aiheesta kuin aiheesta. Dave käytti runsaasti äänitehosteita, joita teki roudarikuuluisuus Soija. Otsikot olivat mm. sellaisia kuin 'Elämää vissypulloplaneetalla', 'Lapsia ja appelsiineja' sekä 'Maailman ensimmäiset tussihiihtokilpailut'. Viimeinen tarina oli nimeltään 'Maailman turhin juttu'.


Dave's 12 Bar: In The Night, 1986
Pyramid RAMI 2011

Stay Cool In The Rain - Queen Of Degrees - God Bless Me - Gone - Waiting - In The Night - Tonight's All Right - You Can't Say No - Heavy Feathers - Everything You Say Äänitetty: tammi-maaliskuu 1986, SoundTrack
Äänittäjä: Jimi Sumen
Tuottajat: Atte Blom, Jimi Sumen

Tältä albumilta mukana ovat kappaleet:


takaisinpäin sisällysluettelo eteenpäin