Sitähän se kaikki on

-

Kenen laulu

1977 julkaistiin Pen Leen albumin lisäksi vielä Isokynän nimellä kokoelma 'Kenen laulu'. Sille koottiin siihen astisesta tuotannosta kaikki singlebiisit, joita LP-levyiltä ei löydy. Koska Dave ei juurikaan halunnut muistella menneitä töitään, oli levy kuuntelevalle yleisölle pienoinen yllätys, joskin hyvin mieluisa sellainen.

Syksyltä 1973 on peräisin pikkukiekko 'Rock kukko'/'Tätä on mun rock & roll'. Siinä olivat mukana Pohjola ja Österberg sekä A-puolella saksofonissa Raimo Wallen. Singlen tekoon liittyi pieni perustavaa laatua oleva konflikti levy-yhtiön kanssa. Love halusi lähettää kappaleen syksyn säveleen ja Dave ei. Lainataan Davea Soundissa vuodelta 1976: "...Mä olin helvetin loukkaantunu. Ei mulla tosin ollu varaa sanoo mitään - ei mulla ollu sopimuksii eikä mitää - mutt mä sanoin, ett jos te sen teette, nii sillo mä lähen käveleen koko lafkasta, koska te ootte ymmärtäny mut iha väärin: iha ku mä olisin pyrkiny siihen juttuun! No, se raukes, mutt siin oli hirveet selittelyt..." **2. 'Rock kukon' riffiin on palannut myöhemmin mm. Juliet Jonesin sydän, jonka versiolla 1989 Dave itse vieraili kitaristina.

'Rock kukon' kääntöpuoli 'Tätä on mun rock & roll' sekä kappale 'Tapaaminen' olivat 'Sirkus'-sessioiden aikana taikka hetimiten niiden jälkeen äänitettyjä raitoja. Jälkimmäinen julkaistiin Orfeuksen singlen 'Se se on rokkii' B-puolena 1974.

'Rock kukko' ja 'Don´t Blame Me' -liveraidat ovat peräisin Orfeuksen 'Lillan'-nauhoituksista, ja ne olivat aiemmin levyillä julkaisematonta materiaalia.

'Fandjangon' äänityksiä täydennettiin Finnvoxin sessioilla, joissa nauhoitettiin Tiitta Spoutin pikkukiekko 'Sataa & 22'/'Linnut laulaa niinkuin ennenkin' sekä Lindholmin single 'Voi kun riittäis pieni taivas'/'Vanha ruskea kirja'. Molemmat Daven biisit on muistikuvien mukaan nauhoitettu tammikuussa 1975. 'Voi kun riittäis pieni taivas' on ollut eräs hänen toivotuimmista lauluistaan.

'Gotta Go Downtown' oli Rock´n´ Roll Bandin toisen ja samalla viimeisen singlen B-puoli, joka julkaistiin puolisen vuotta bändin hajoamisen jälkeen keväällä 1976. Kappale oli LP:llä 'Everybody Needs Dancemusic Sometimes' julkaisematta jäänyt raita.

'Do I Have To Throw Stones'/'Motorways' oli vuoden 1976 alkupuoliskolla julkaistu Pen Lee & Co:n ensimmäinen single. Studiossa hääräili bändin ohella A-puolta tehtäessä myös Janne Ödner, vaikka hän ei varsinaisesti levytykseen osallistunutkaan. Sujuvasti rullaava 'Motorways' on 'I´m Gonna Roll´-biisin ohella eräs Daven suosituimpia englanninkielisiä lauluja. Sen ovat levyttäneet myös Screaming Thunders sekä Paavo Maijasen suomennoksena Kassu Halonen.

'Romanian Train Jump Part I'/ 'Part II' oli puolestaan Pen Lee -bändin keväinen ensisingle vuodelta 1977. Se syntyi Daven mukaan kymmenessä minuutissa. 'Part II':ssa hakkaa muiden mukana tahtia bändin roudari Esa Pulliainen. Häntähän Dave suositteli sittemmin Tuomari Nurmion bändiin, ja loppu onkin historiaa.

Vastaavantyyppinen biisikokoelma kuin 'Kenen laulu' oli tekeillä myös seuraavana vuonna. Kesäkuussa 1978 tehdylle masternauhalle koottiin tusinan verran biisejä Pen Lee -bändien singleiltä sekä Pen Lee & Co:n ja Rock´n´ Roll Bandin albumeilta. Tätä levyä ei kuitenkaan koskaan toteutettu.

Daven ensimmäinen kirja 'Puhtaat laivat' julkaistiin 1978. Siihen on koottu tekstit vuosien 1968-1978 väliseltä ajalta. Tekstien lisäksi mukana on kuvia uran varrelta, mm. 'Fandjango' - ja 'Sirkus'-LP:n kansivariaatioita. Kirja tarjosi ilmestyessään - kuten tänäkin päivänä - hyvän lisän Daven musiikkiin. Monet levyltä kuullut, joskus epäselväksi jääneet kohdat sanoituksissa pystyy lunttaamaan. Valitettavasti kirja nidottiin kurjasti ja tästä seurauksena oli herkkä irtopainokseksi muuttuminen.


Isokynä: Kenen laulu, 1977
LRLP 245

Rock kukko - Tapaaminen - Voi, kun riittäis pieni taivas - Vanha ruskea kirja - Tätä on mun r & r - Rock kukko/live - Do I Have To Throw Stones? -- Gotta Go Downtown - Motorways - Don´t Blame Me/live - Romanian Train Jump, part I -Romanian Train Jump, part II

Biisi Äänitys Studio Äänittäjä Tuottaja
Rock kukko syksy 74 Finnvox ? ?
Tätä on mun r & r 13.3.73 Finnvox AJ (Antti Joki) MG (Måns Groundstroem)
Tapaaminen 15.1-12.2.73 Finnvox E. Hyvönen MG (Måns Groundstroem)
Rock kukko/live 29.7.74 Lillan-teatteri R. Isoaho  
Don´t Blame Me/live 29.7.74 Lillan-teatteri R. Isoaho  
Voi, kun riittäis pieni taivas 30.1.75 Finnvox PJ (Paul Jyrälä)  
Vanha ruskea kirja 30.1.75 Finnvox PJ(Paul Jyrälä)  
Gotta Go Downtown 17.7.75 Finnvox ? Paavo Maijanen
Do I Have To Throw Stones? 24.11.75 Finnvox M.N  
Motorways 7. 1.76 Finnvox RH (Risto Hemmi)  
Romanian Train Jump, part I kevät 77 Love studio ? ?
Romanian Train Jump, part II kevät 77 Love studio ? ?
         
Tältä albumilta mukana ovat kappaleet: sekä tekstissä mainittu
takaisinpäin sisällysluettelo eteenpäin