Sitähän se kaikki on


Nouveau

Toukokuun puolivälissä 1978 oli Royals hajoamassa. Sen pitämässä jäähyväiskonsertissa esiintyi vierailijana myös Dave. Noin kuukauden kuluttua hajoamisesta pyysi Affe Forsman Pen Lee -bändiin mukaan Albert Järvisen.

Kesällä ilmestyi Pen Leeltä single 'Who Do You Believe In'/'Klein Mozart', jossa mukana on City Singers -niminen ryhmä. City Singersissä olivat mukana ainakin Kojo, Jim Pembroke ja Appe Vuojas. Vielä tällä levyllä ei Järvinen ollut mukana. Syksyllä julkaistiin sitten Järvisen kanssa tehty single 'You Can´t Be My Mama'/'Ain´t Raining'. Bändi lähti kuukaudeksi Tanskaan ja Ruotsiin saaden Tanskassa aikaan kolmessa viikossa pari keikkaa ja Ruotsissa muutamia lisää.

Järvinen toikin muassaan bändiin vähintään oman osuutensa verran lisää ns. iloisuutta. Kun muutkaan jäsenet eivät olleet mitään vakavikkoja, oli koossa rento, mutta musiikillisesti tanakka ryhmä. Järvinen on itse myöhemmin muistellut Pen Leen olleen yksi elämänsä kohokohdista: "...Jumalauta, se oli hyvä ryhmä, eikä siinä yksikään itkenyt tai valittanut. Jos ei pystynyt soittamaan keikkaa, sitä ei sitten pystynyt soittamaan..." **3.

Miesten päästyä kotimaahan tehtiin jouluksi ilmestynyt erinomainen LP 'Nouveau', joka julkaistiin myös ruotsissa Svenska Love Records -merkillä. Verrattuna muihin Lindholmin tähänastisiin englanninkielisiin levytyksiin on kokonaisuus entistä täyteläisempi, soundi on ehyt ja tyylikäs. Albumi osoittaakin, ettei Pen Lee suinkaan ollut mikään rälläysryhmä - sekä levyllä että lavalla toimi molempien kitaristien yhteistyö ja vuoropuhelu hienosti. Levyn äänitys on onnistunut hyvin. Studiossa aikaa meni viikon verran, ja takana oli paljon treenausta ja keikkoja.

Tasaisen tyylikkäästi toteutetusta materiaalista on vaikea nostaa esille mitään yksittäisiä biisejä. Singlenä julkaistu 'You Can't Be My Mama' on levyn vauhdikkainta antia. Kitarat pääsevät parhaiten esille kappaleella 'Your Day', josta Jimi Sumen oli tehnyt version 'Key West' levylleen. Eräällä tavalla merkittävä virstanpylväs on albumin päätösraita. Se on pelastusarmeijan tyyliin Tom Bildon kanssa toteutettu 'The Salvation Army Goodlife Song', jossa Albert Järvinen saatiin ensimmäisen (ja viimeisen?) kerran laulamaan levylle - epäilemättä kynnyksestä on tehty mahdollisimman matala.

Alkuvuodesta 1979 ilmestyi Pen Leeltä vielä Loven studiossa tehty single 'Baby Noir'/'Cryin´ Too Long'. Singlellä olivat mukana myös Hessu Hietanen sekä Jim Pembroke.

Bändi teki kiertueen Ruotsiin, jonka jälkeen yhtye hajosi. Albert Järvinen sai kutsun palata takaisin Hurriganesiin, kun Ile Kallio lähti kokeilemaan uraa Pera & the Dogs-yhtyeen kanssa. Dogseihin meni myös mukaan basistiksi Maukka Siirala. Lindholm olisi halunnut jatkaa Järvisen kanssa, mutta koska tämä lähti omille teilleen, päätti Dave mieluummin hajottaa bändin kuin vaihtaa miehitystä. Affe Forsman siirtyi Tuomari Nurmion viidenteen kolonnaan. Davelle koitti aika liittyä Sleepy Sleepersien riveihin.

Pen Leen jälkeen jäi julkaisemattomia nauhoja, jotka liittyvät Järvisen tekemiin studiojammailuihin. Järvisen 'Guitar' -kokoelmatuplalta vuodelta 1990 löytyy esimerkkinä yksi näiltä nauhoilta otettu biisi, versio John Lee Hookerin bluesista 'Cry Before I Go'. Sama kappale on julkaistu myös Järvisen 'Ride On' -levyn CD-versiolla bonusbiisinä.


Pen Lee: Nouveau, 1978
LRLP 285, LRCD 285

You Can´t Be My Mama - Got To Know - Great Singer - Virgin Sun - Not One - Your Day - King Snap - Ain´t Raining - Young Boy Blues - Modern Ragtime Blues - The Salvation Army Goodlife Song Vierailijat: Äänitetty: 10/1978, Love Studio
Äänittäjä: Måns Groundstroem, Reino Isoaho
Tuottaja: Pen Lee

Singlet:

Äänitetty: kevät 1978
Äänittäjä:
Tuottaja:

Pen Lee

Äänitetty: alkuvuosi 1979 / Love studio
Äänittäjä:
Tuottaja: Albert Järvinen

Tältä albumilta mukana ovat kappaleet:

sekä tekstissä mainitut
takaisinpäin sisällysluettelo eteenpäin