Sitähän se kaikki on


-

Mopott Show

Pen Leen hajoamisen jälkeen Dave siirtyi Sleepy Sleeperseihin ja ryhtyi Suomen Kiits Ritskardsiksi. Sliippareita oli käynyt jo aikoinaan Rock´n´ Roll Bandin keikkoja seuraamassa ja paremmin Dave oli tutustunut tähän joukkueeseen joskus 1977. Kyseessä ei siis ollut mikään uusi tuttavuus tai päähänpisto. Lindholm on mukana soittamassa kitaraa ja pianoa 1978 julkaistulla levyllä 'Holiday in New York'. Jo tähän aikaan oli puhetta hänen liittymisestään bändiin, mutta tällöin ajatus jäi toteutumatta.

Daven liittyminen Sleeperseihin oli tapaus, joka ravisteli puritaaneimpia Lindholm-faneja. Sleepy Sleepers tunnettiin omasta anarkistisesta tyylistään, joka ei ollut suinkaan kaikkien mieleen. Daven ympärille oli puolestaan alkanut muodostua eräänlainen taidekultti, ja tähän kuvioon ei soittaminen Sliippareissa sopinut lainkaan. Ihmiset jopa heittelivät Davelle lavalle kolikoita väittäen tämän myyneen sielunsa. Tarkemmin ajatellen ei yhteistyö ollut mitenkään niin erikoista; molemmat osapuolet toteuttivat tinkimättömällä tavalla omaa linjaansa ja lisäksi osasivat nauttia tekemisestään.

Voidaan sanoa, että Lindholmin mukaan tulo tasoitti tietä Sliippareitten laajemmalle "sosiaaliselle hyväksymiselle", semminkin kun Albert Järvinenkin liittyi bändiin. Järvinenhän on myös mukana jo 'Mopott show' -levyllä. Myös Davelle itselleen yhteistyö oli merkityksellinen etappi, koska sen jälkeen ei ollut enää mitään kaavaa taikka "kiellettyä" juttua, johon ei voisi lähteä mukaan. LP 'Mopott show' julkaistiin 1979. Se oli ainut levy, jonka tekemisen aikana Dave oli bändin päätoiminen jäsen. Albumilta julkaistiin single 'Tarzan'/'Kesämopo'.

Lindholm keikkaili komppikitaristina Sliippareissa noin puolen vuoden ajan. Pelkkään komppiin tyytyminen oli hänen asettamansa ehto mukaantulolle. Pelkkää huvittelua ei Sliippareissa soittaminen ollut. Keikat olivat fyysisessäkin mielessä todella rankkoja ja niitä oli vähintään pari viikossa. Viimeinen keikka vakiojäsenenä oli elokuun 1979 puolivälissä. Yhteistyö jatkui kyllä monenlaisissa merkeissä aina vuoden 1982 marraskuuhun asti ja tämänkin jälkeen 1990-luvun alussa lyhytaikaisena jäsenyytenä Leningrad Cowboyseissa.

Vuoden 1981 syksyllä sai ensi-iltansa Jouko Lehmuskallion ohjaama elokuva 'Rokki diggari', jossa Dave esiintyi Sliippariryhmässä. 'Levyraati' -albumilla 1982 hän oli myös mukana useilla eri kappaleilla.

Levyraadin jälkeen Sliipparit tekivät kaksi julkaisematta jäänyttä levyä joista country-LP:n 'The Hevoset' tekemiseen Dave osallistui. The Hevoset oli sivubändi, jossa musisoivat muutamien Sliippareitten lisäksi Dave, Antero Jakoila sekä Tiina Tiikerin äiti Irmeli Perilä. Autenttisen tunnelman saavuttamiseksi bändi roudasi 'The Hevoset' -levyä tehtäessä Mikrovoxin studioon tarvittavaa rekvisiittaa; heinäpaaleja ja hevosenpaskaa. Äänitykset tulivat valmiiksi, mutta nauhat jumiutuivat jonnekin levy-yhtiöiden kanssa sählätessä. Kolme Daven säveltämäksi merkittyä raitaa näki sittemmin päivänvalon 1988 Sliippareitten LP:llä 'Turakaisten paratiisi'.

Merkittävin 'Mopott Shown' jälkeinen yhteisprojekti oli eittämättä kevään 1982 levytysmatka Rioon, jonka idean heittivät Dave ja Sakke Järvenpää keikkabussissa. Tuloksena matkasta oli suomalainen ja englantilainen versio LP:stä 'In the Rio' sekä aiheeseen liittyvä video. Davella oli mielessä tehdä paikan päällä myös oma levy ison rumpubändin kanssa, mutta tämä ajatus kaatui rahan puutteeseen.

Aikaa sliippareissa on tälle boxille valittu edustamaan englanninkieliseltä 'In The Rio' - albumilta Daven tekemä ja esittämä biisi 'Do You Love Me' (suomalaisella versiolla 'Oot sä kokonaan mun'). Kappaleen taustalla on laulun säestyksessä keskeisessä roolissa kaksi kitaraa, jotka molemmat soittaa Lindholm.


Sleepy Sleepers: Mopott Show 1979
CBS 83635

Kesämopo - Voi mahoton - Kaksi vanhaa tukkijätkää - Tärisen mä täysin - Putkabileet - Tarzan - Rahaa pankkiin - Pumpulitissit - Ihmeellinen nainen - Rapsutin rapsutin - Mitä? - Mummo ja Janne Äänitetty: kesä 1977
Äänittäjä:
Tuottaja:

Tältä albumilta ei mukana ole kappaleita, Daven aikaa sliippareissa edustaa tekstissä mainittu

LP:ltä 'In The Rio', CBS 25189

Äänitetty: alkukevät 1982, Sigla System Studios, Rio de Janeiro
Äänittäjä: Andy B. Mills


takaisinpäin sisällysluettelo eteenpäin